Tiistai 16.12.2014


Tiistain ohjelma oli todella tiivis. Tapasimme Saksan koulun kansainvälisten asioiden koordinaattorin Angela Benderin hotellin edessä. Hän esitteli meille vanhaa kaupunkia, jossa teimme pienen kävelykierroksen. Osa vanhasta kaupungista on tuhoutunut sodan aikana, minkä vuoksi vanhojen talojen joukossa on myös uudempia rakennuksia. Puiston ympäri kierteli noin 4 km pitkä Pader-joki, joka on Saksan lyhyin joki.Kuvassa on patsas, joka esittää pyykillä olevia naisia. Tämä on paikka, jossa on aikanaan käyty pyykillä ja hoidettu samalla sosiaaliset suhteet ja vaihdettu kuulumiset. Kuvassa on raatihuone.
Helen-Weber-Schule ravintolan keittiö

Kävelykierroksen jälkeen jatkoimme matkaa ensin Helen- Weber- Schule nimiseen ammatilliseen oppilaitokseen. Koulun johtaja Heiko Hinninger otti meidät vastaan hyvin ystävällisesti. Hänellä oli aikaa keskustella kanssamme kahvikupposen ääressä ammatillisesta koulutuksesta ja sen tämän hetkisestä tilanteesta. Lisäksi rehtori kierrätti meitä koulun tiloissa.Helen Weber-Schule kampaamoluokka

Koulussa tehtiin ja tarjottiin jouluruokailu asunnottomille. Koulun johtaja Heiko Hinninger oikeassa reunassa punainen essu päällä.
Helen- Weber- Schulessa valmistetaan paikallista joulubratwurstia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti