torstai 18. joulukuuta 2014


Weihnachtsmarkt...
Pitkän päivän jälkeen menimme vielä illalla Padenbornin vanhaan kaupunkiin, jossa joulumarkkinat olivat parhaillaan käynnissä. Kyseiset markkinat järjestetään joka vuosi kuukauden ajan ennen joulua paikallisella toriaukealla. 

Saksalainen joulu näkyi vahvasti katukuvassa, sillä markkinoilla oli myytävänä kaikenlaista joulukrääsää. Torilla oli myös useita kojuja, joista voi ostaa kaikenlaista syötävää ja juotavaa. Ihmiset viettävät iltaisin aikaa näillä markkinoilla ja tekevät samalla jouluostoksiaan sekä seurustelevat glühweinin eli maustetun lämpimän viinin äärellä. 

Joulumarkkinoista lisää osoitteessa: http://www.paderborn.de/microsite/weihnachtsmarkt/

Tähän voisi vaikka tottua!
Raatihuoneen ikkunoissa koreili Saksan kaupungeille tyypillinen suuri joulukalenteri, jossa 24 eri ikkunaa toimivat joulukalenterin avattavina luukkuina. Niistä paljastetaan päivittäin yksitellen koululaisten piirustuskilpailun parhaimpia teoksia.
... ja hyvää ruokaa


Illalla menimme syömään paikalliseen ruokapaikkaan, jonka nimi oli Deutsches Haus. Paikka näytti olevan tyypillinen saksalainen ruokaravintola. 
http://www.mittagstipp.de/sites/paderborn/deutsches-haus

Hotellimme sijaitsi Paderbornin ravintolakadun varrella, sillä lähistöllä oli useita hyviä ruokapaikkoja. Johonkin ravintolaan oli tehtävä jopa kaksi viikkoa ennen ruokailua pöytävaraus, joten sitä emme päässeet kokeilemaan, mutta paikka näytti olevan ääriään myöten täynnä joka ilta. 

Testasimme mm. Gaucho nimistä ravintolaa, joka on erikoistunut pihveihin ja totesimme sen lounaan erinomaiseksi. Söimme alkukeiton, pääruoan ja jälkiruoan, eikä sen kokonaisuuden hinta ollut paha, vain 8,50 €.
http://gaucho-paderborn.de/Saksalaiset käyttävät paljon joulupalloja joulunajan koristelussa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti