lauantai 13. joulukuuta 2014


Valmistautuminen matkalle


Euroopplainen opintopolku -verkoston sivuilta löytyy sekä kieli- ja kulttuuri-, että lähtövalmennukseen liittyvää materiaalia varsin kattavasti. Sivuilla on Saksan kielivalmennus, jonka voi suorittaa verkkokurssina. Kurssi on alkeiskurssi, joka kannattaa opiskella, jos saksan kieltä ei ole tullut aikaisemmin opiskeltua. 
Lisäksi sivuilta löytyy mm. tsekkilista, josta voi tarkistaa ennen matkalle lähtöä huomioon otettavia asioita sekä ohjeita, jotka helpottavat raportin ja blogin kirjoittamisessa.

Matkaliput tilasimme jo marraskuussa ja samalla varasimme majapaikkamme. Hotelli Zur Muehle sijaitsee ihan kaupungin keskustassa, josta on lyhyt matka mennä kävellen kaikkiin suunnittelemiimme kohteisiin. Lentoliput varasimme Düsseldorfiin, josta aiomme jatkaa matkaa junalla Paderborniin. Voi miten helppoa onkaan selvittää välimatkat ja juna-aikataulut jo kotoa käsin ennen matkaa Rome2rion avulla. https://www.rome2rio.com/ 
Lentoasemalta pääsee suoraan rautatieasemalle Sky Train junallaPikaisella virtuaalikierroksella Paderbornin kaupunkiin selviää, että se sijaitsee Nordhein-Westfalenin osavaltiossa, jonka pääkaupunki on Düsseldorf. Asukkaita Paderbornissa on noin 144 000. Kaupunki on saanut nimensä Pader-joen mukaan. Joki on vain noin 4 km pituinen. Tämä kaupunki tuntuu olevan kohtuullisen suosittu opiskelijoiden piireissä, sillä täällä on opiskelijoita noin 10 000.

Kuvassa Pader -joki
Hotelli Zur Müele      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti