lauantai 20. joulukuuta 2014Tavoitteiden toteutuminenMatkamme tavoitteena oli luoda suhteet Paderbornin eri oppilaitoksiin ja kartoittaa alueen työssäoppimispaikkoja sekä keskustella opiskelijavaihdon järjestämisestä. Lisäksi tavoitteenamme oli testata Eurooppalaisen opintopolkuhankkeen tekemää kulttuuri- ja kielivalmennusmateriaalia sekä tehdä uutta materiaalia verkoston web-sivuille.

Tavoitteet toteutuivat hyvin siltä osin, että saimme uuden yhteistyö-oppilaitoksen Stiftung & Bildungin lisäksi. Yhteistyö edellä mainitun koulun koordinaattorin Angela Benderin kanssa on alkanut vuonna 2013. Angela on järjestänyt työssäoppimispaikan aiemmin kahdelle ysaon leipuri-kondiittorialan opiskelijalle syksyllä 2013 ja tänä syksynä sähköasentajalle. Nämä työpaikat ovat osoittautuneet laadukkaiksi ja Angela on erittäin avulias sekä yhteityökykyinen.

Uuden oppilaitoksen Helen-Weber-Schule koulun johtaja Heiko Hinninger suhtautui myönteisesti tulevaisuuden yhteistyöhön. Heillä on tähän saakka ollut vain vähän kansainvälistä toimintaa, mutta he olivat innostuneita yhteistyöstä ja toivottivat meidät tervetulleiksi kumppaneiksi. Kuultuaan Raijalta suomalaisista ruokaviikoista, Heiko Hinninger toivoi meiltä myös heidän koululleen vastaavaa tapahtumaa.

Testasimme myös saksan kielen valmennusmateriaalia, joka on tarkoitettu aloittelijoille. Kurssi toimii siinä tehtävässä erittäin hyvin. Meille molemmille se oli vähän liian helppo, sillä olemme molemmat opiskelleet saksaa hieman pidemmälle. Käytimme matkalla pääosin saksan kieltä ja turvauduimme englannin kieleen vain tarvittaessa.
Kulttuurivalmennuksen osuus on hyvin perusteellinen ja se antaa tietoa hyvin Saksaan ensi kertaa matkustaville. Suosittelemme lämpimästi sen käyttöä kaikille opiskelijoille, jotka lähtevät työssäoppimisjaksolle Saksaan.

Olemme hyvin kiitollisia siitä, että saimme tehdä tämän matkan ja odotamme yhtestyön jatkuvan edelleen. Matka oli hieno kokemus ja matkalta oli ihana palata jouluksi kotiin.


Saksalainen joulukuusi Düsseldorfiin lentokentällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti