torstai 18. joulukuuta 2014


Besuch in der Betrieb und Fußball 
Aamulla menimme raahelaisten opettajien kyydillä hotellilta Stiftun & Bildung oppilaitokselle, jossa keskustelimme Angelan kanssa tulevasta yhteistyöstä, joka on alkanut hyvin ja tulee jatkumaan muun muassa opiskelija- ja opettajavaihdoilla.


Koululta siirryimme Eletro Stockin työmaalle. Elektro Stock on vanha perheyritys, joka tekee sähköasennuksia sekä uudisrakennuksiin, että vanhoihin kohteisiin. Lisäksi he päivittävät sähköasennuksia ja uusivat valaistuksia sekä ajanmukaistavat pistorasioita.
Yritys on perheyritys jo kolmannessa polvessa. Johtajana yrityksessä on Wolfgang  Stock. Työntekijöitä yrityksessä on kaksikymmentä, joista osa on ulkomaalaistaustaisia, kuten esimerkiksi puolalaisia ja venäläisiä. 
http://www.stock-elektro.de/

Työmaalla tapasimme ysao:n opiskelijan Atte Hiltusen ja hänen työpaikkaohjaajansa. Työmaa oli vanha kerrostalo, joka oli kokemassa täydellistä muodon muutosta. Saimme olla mukana kuulemassa Aten ja hänen ohjaajansa välisen arviointikeskustelun, jonka jälkeen kuvasimme Atesta videon Eurooppalaisen opintopolun kulttuurivalmennusta varten.Päivän puheenaihe Paderbornilaisten keskuudessa oli jalkapallo


Tänä sateisena iltapäivänä kaupunki muuttui varsinaiseksi jännitysnäytelmän keskipisteeksi, kun paikallinen jalkapallojoukkue FC Paderborn 07 pelasi Bundesliigan ottelun Schalkea vastaan. Paderborn nousi yllättäen Bundesliigaan vuonna 2013 ja on tällä hetkellä seitsemäntenä. Kadut täyttyivät iltaa kohti sinivalkoisia kaulaliinoja käyttävistä ihmisistä, kun fanit matkasivat illan otteluun. Liput stadionin katsomoon oli myyty loppuun jo monta kuukautta sitten. http://www.scpaderborn07.de/


Paikallisen jalkapalloseuran peliasu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti