torstai 18. joulukuuta 2014Stiftung & Bildung 


Vierailumme jatkui toiseen ammatilliseen oppilaitokseen, jonka nimi on Stiftung & Bildung. Tämä on yksityinen oppilaitos, joka järjestää koulutuksen ohella myös opastusta yrittäjille. Oppilaitoksen rahoitus tulee erilaisista hankkeista, joista moni on kansainvälisiä. Oppilaitoksessa on viisi kv-koordinaattoria, joilla jokaisella on oma vastuualueensa. Lisäksi heillä on yhteistyöhankkeita yliopiston kanssa.

Koulussa voi opiskella useita eri aloja, mm. sähkö, metalli, parturi-kampaaja sekä puu- ja rakennusala.
Opiskelijoista monet ovat ammatinvaihtajia tai heillä on keskeytyneitä opintoja takanaan. Oppilaitoksessa on myös orientoiva ryhmä joka vastaa meidän startti-luokkaa.

Vierailimme myös hiusalan osastolla. Koululla ei ole hiusalan perusopetusta, vaan opiskelijat ovat niitä, jotka vaihtavat ammattia tai heillä ei ole tällä hetkellä vakituista työpaikkaa. Heidän tavoitteena on harjoitella ammattitaitoa vielä lisää, jonka jälkeen he voivat suorittaa ammattitutkinnon. Koululla ei ole asiakaspalvelua, vaan opiskelijat tekevät asiakastöitä toisilleen ja malleille, joita he ovat kutsuneet koululle asiakkaiseen. Lisäksi harjoituspäät ovat kovassa käytössä.

Paderbornissa väestö on hyvin nuorta johtuen yliopistosta, jossa opiskelee paljon ulkomaalaisia. Tällä alueella IT ala on hyvin vahva. Lisäksi täältä löytyy teknistä osaamista, sillä paikkakunnalla sijaitsevat mm. Nixdorf ja Siemens.

Lehtijuttu europassien luovutustilaisuudesta 17.12.2014 paikallislehdestä.
Angela oli järjestänyt tiistaina klo 15 alkavaan tilaisuuteen Europassien jakamisen ulkomaan vaihdossa olleille opiskelijoille. Paikalle oli kutsuttu myös alueen sanomalehden toimittajia tekemään juttua ulkomaan harjoittelusta.


Ysao:n sähköalan opiskelija Atte Hiltunen sai olla mukana vastaanottamassa europassin oman harjoittelunsa ajalta. Todistuksen hänelle luovuttivat Herra Stock, jonka omistamassa yrityksessä Atte on työskennellyt viimeiset yhdeksän viikkoa sekä kv-koordinaattorit Angela Bender Stiftung &Bildung Schule:sta ja Raija Perälä Ylä-Savon ammattiopistosta.  

Atte on kirjoittanut hienon blogin harjoittelunsa aikana. Voit tutustua siihen tästä linkistä.  

Atten lisäksi tilaisuudessa saivat europassin myös saksalaiset opiskelijat, jotka olivat olleet ulkomaan vaihdossa eripituisia jaksoja. Vaihdot suuntautuivat Unkariin, Italiaan sekä Irlantiin. Opiskelijat näyttivät kuvia vaihtojaksoiltaan ja kertoivat tilaisuudessa omista kokemuksistaan ulkomailla muille opiskelijoille.

Paderborniin saapui myös kv-verkostomme kumppanit Raahen ammattiopistosta.  Koordinaattori Ari Hannus ja media-alan opettaja Pekka Korhonen olivat lentäneet Frankfurtiin ja vuokranneet sieltä auton. Matkallaan Padenboriin, he olivat vierailleet jo kahdessa kumppanioppilaitoksessa. Lisäksi he olivat tavanneet oman oppilaitoksen opiskelijan, joka oli kv-vaidossa Saksassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti