keskiviikko 17. joulukuuta 2014


Spaziergang und Besuch in Helen-Weber-Schule Tiistain ohjelma oli todella tiivis. Tapasimme Saksan koulun kansainvälisten asioiden koordinaattorin Angela Benderin hotellimme edessä. Hän esitteli meille Paderbornin vanhaa kaupunkia, jossa teimme pienen kävelykierroksen. Osa vanhasta kaupungista oli tuhoutunut sodan aikana, minkä vuoksi vanhojen talojen joukossa on uudempia rakennuksia. Puiston ympärillä kierteli Saksan lyhyin joki Pader, jonka mukaan kaupunki on saanut nimensä.


Kuvassa on patsaita, jotka esittävät pyykillä olevia naisia. Tämä on paikka, jossa naiset ovat aikanaan käyneet pyykillä. Samalla he ovat hoitaneet sosiaalisia suhteitaan ja vaihtaneet kuulumisiaan.Kuvassa on Paderjoki


Kuvassa on raatihuone


Koulun kampaamotyöluokka
Kävelykierroksen jälkeen jatkoimme matkaa Helen-Weber-Schule nimiseen ammatilliseen oppilaitokseen.
Saksassa oppilaitokset nimetään usein sen perustajan mukaan. Koulun johtaja Heiko Hinninger otti meidät vastaan hyvin ystävällisesti. Hänellä oli aikaa keskustella kannassamme kahvikupposen ääressä ammatillisesta koulutuksesta ja sen tämän hetkisestä tilanteesta. Kiersimme rehtorin kanssa koulun tilat. 
http://www.hws-buchen.de/

Koulussa voi opiskella mm. seuraavia ammattialoja: kokki, tarjoilija, lihanleikkaaja, elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori, parturi-kampaaja ja myyjä. Lisäksi siellä koulutetaan päiväkodissa työskenteleviä lastenhoitajia. Koulunjohtaja kertoi myös, että palvelualoille kuten esimerkiksi parturi-kampaaja ja kokki, on hakijoiden määrä vähentynyt huomattavasti.

Koulun opetus poikkeaa meidän toiminnasta mm. siinä, että oppilaitoksessa ei ole asiakkaille tarkoitettua ravintolaa tai parturi-kampaamoa. Kun opiskelijat tekevät tuotteita, henkilökunta voi ostaa ne raaka-aineiden hinnalla.

Koulussa tehtiin ja tarjottiin jouluruokailu asunnottomille. Koulun johtaja Heiko Hinninger oikeassa reunassa punainen essu päällä.

Opiskelijat työskentelivät hyvin varustellussa keittiössä. Koululla oli myös ruokasali ja baari, joissa järjestetään tilaisuuksia mm. henkilökunnalle sekä esimerkiksi tuo lehtiartikkelin jutun mukainen asunnottomien ruokailu.

Lihaosastolla oli käynnissä joulubratwurstin tekeminen.
Samoin porsaan kinkusta tehtiin ilmakuivattua lihaa Parman tai Serranon kinkun tapaan. Liha-alan opettajalla oli useita kultamitaleja 
valtakunnallisista kilpailuista, jotka olivat esillä luokan ulkopuolella olevalla käytävällä. 
Helen- Weber- Schulessa valmistetaan paikallista joulubratwurstia. 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti